Hoe vaak gebeurt het dat jij een tip of advies geeft aan een ander?
Wat is het laatste advies wat jij hebt gegeven?
En …. leef je het zelf ook?

Vrijwel dagelijks word ik hiermee om de oren geslagen. Als mentor en sparringpartner begeleid en spreek ik veel vrouwen. Sinds twee maanden ben ik ook actief als teamleider en coach op een project van de vaccinatielijn. In deze rol heb ik te dealen met processen, systemen en structuren in een grote organisatie op een megaproject. Daarin word ik dagelijks geconfronteerd met wat ik noem de masculiene overdrive.
Lees: Resultaat. Nu. Ad hoc. Presteren. Tijdsdruk. Korte termijn. Met daarnaast de dynamiek van thuiswerken, het aansturen van een team van 40 man op afstand en het verwerken van een stortvloed aan informatie, die via diverse kanalen op me afkomt.

Het is een boeiend avontuur, temeer ik nu word uitgedaagd om te midden van deze dynamiek staande te blijven als Leading Lady en verbinding te houden met mezelf en de mensen om me heen en niet mee te gaan in de masculiene overdrive.

“Hoe doe je dit?” wordt me regelmatig gevraagd door mijn cliënten die hier zelf ook mee worstelen.

Fit en energiek blijven en bij mezelf inchecken zijn belangrijke elementen. Het is in feite simpel, maar volhouden, ook gedurende de dag waarin je leidinggevende, medewerkers en andere stakeholders van alles en nog wat van je willen, is nog een hele uitdaging. Dat vraagt meesterschap en dat betekent doen en blijven herhalen, ook al heb je geen zin of komt het niet uit.

Er zijn een aantal dingen die ik doe, waarvan ik er eentje wil benoemen.  
Elk uur zet ik de wekker (dit kun je ook doen voor of na een meeting). Dan ga ik bewust even weg bij mijn beeldscherm om dan actief een minuut te bewegen. Zo blijf ik fit en energiek en stimuleer ik mijn hersenen.
Daarna haal ik bewust drie keer diep adem en stel mezelf de vraag:
“Hoe zit ik er bij? Wat is er nodig voor nu, c.q. wie of wat heeft prioriteit?
Door deze vragen te stellen, laat je je niet leiden door de waan van alle dag, maar kan je weer heel bewust de regie pakken en checken bij jezelf of je nog wel on track bent.

Het lijkt zo simpel, maar ohlalala … Ik betrap mezelf nog regelmatig op het volgende. Als de wekker gaat en ik tegen mezelf zeg:
“Even wachten, eerst dit afmaken ….”
Geheid dat ik dan de oefening een uur later of helemaal niet meer doe. Dát is de zuigende kracht van de MindF*ck en de masculiene overdrive waar we allemaal mee te maken hebben. Dat zorgt er ook voor dat zoveel mensen gestrest zijn en doodmoe aan het einde van de dag.

Dus wil je uit die masculiene drive stappen en het 8-uur beeldscherm staren doorbreken?
Meer energie en helderheid in je hoofd?

Doe deze oefening en hou het minimaal 21 dagen vol. Kijk eens wat het je oplevert.
Heb je er moeite mee? Met liefde stuur ik je op dag één elk uur een App. Ik volg namelijk mijn eigen advies op, en zet elk uur mijn wekker 😉 Laten we het samen doen.

Pin It on Pinterest

Shares