Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Ik hoor veel mensen om me heen die bezig zijn (of waren) met hun doelstellingen en plan voor 2020. En ja, ook ik heb mijn intenties voor het nieuwe jaar gezet. Alleen vraag ik me af: heb je óók tijd genomen om te oogsten? En dan heb ik het niet over het feit of je jouw omzet of target hebt gehaald. Ik bedoel werkelijk stil staan hoe jij je als mens hebt ontwikkeld.

  • Waar ben je trots op?
  • Waar ben je dankbaar voor?
  • Welke complimenten heb je gekregen?
  • Op welke momenten heb je intens genoten?
  • Welke nieuwe dingen heb je geleerd?
  • Hoe ben je omgegaan met tegenslagen en wat heb je daarvan opgestoken?
  • Wanneer heb je moed getoond, door bijvoorbeeld je mening uit te spreken, grenzen te stellen en/of actie te ondernemen?!
  • Welke nieuwe (zaken)relaties of vriendschappen zijn er ontstaan?
  • Wat heb jij betekent voor de mensen om je heen?

We hebben de neiging om door te jagen van het ene project naar het andere doel. Vlijmscherp en kritisch kijken we naar wat er niet goed is gegaan of wat beter/anders moet. Daarmee zeg ik niet dat we niet moeten evalueren, alleen vergeten we oh zo vaak om dankbaar te zijn voor alles wat er is en wat we hebben ontvangen.

Ik nodig je uit om hier eens bij stil te staan.
Neem een uur voor jezelf, steek wat kaarsen aan, zet jouw favoriete muziek op en ga oogsten. Begin gewoon met schrijven op basis van gevoel en zonder er al te veel bij na te denken. Noteer alles wat er in je opkomt.

Kom je er niet uit?
Ga dan eens het gesprek aan met je collega’s, zakenpartners of vriend(in)en en neem bovenstaande vragen als leidraad. Je zult zien, er komen ineens dingen naar boven die jij als vanzelfsprekend ervaart of vergeten bent.
Zodra je klaar bent, lees het dan nog eens door en adem al die momenten in. Voel het, zie het en hoor het. Omarm het, zoals je ook een kind omarmt en met compassie tegemoet treedt als hij/zij iets goeds heeft gedaan. Het is een mooie manier om jezelf te bekrachtigen in wie je bent, wat je kunt en te geven hebt. Er zit al zoveel wijsheid in ons. Vanuit dat wat er is kun je nu verder gaan bouwen.

Over ontvangen heb ik al eens een blog geschreven en uit eigen ervaring weet ik hoe krachtig dit is en hoe het kan doorwerken in je dagelijkse leven.

“When you receive,
not only do you affirm your own worthiness and open the way for more,
but you make possible even greater joys for the giver.”

Geniet van de feestdagen en jouw oogst!

PS: En als jij stappen wilt zetten en behoefte hebt aan support, kijk dan wat ik voor jou kan betekenen. Het is mijn missie om mensen te inspireren en te supporten zodat zij de Leading Lady / Leader worden van hun leven, lef tonen en krachtige keuzes gaan maken.

 

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares