Uiteenlopende emoties, reacties en vragen vallen mij ten deel, zodra ik spreek over onderwerpen als feminiene versus masculiene kwaliteiten, omarm je vrouwelijkheid, feminine power en vrouwelijk leiderschap.
Bij de een resoneert het. Zij willen en gaan ermee aan de slag. Anderen vinden het te feministisch en willen er ver weg van blijven. De volgende vindt het een zweverig onderwerp. Er zijn mannen die roepen: “En wij dan?”
Of ik krijg reacties als: “Jeez, weer zo’n buzz waar van alles aan wordt opgehangen. Wat een gezeik zeg.”
En: “Ik herken het en wil er meer over weten”.

Inmiddels heb ik een hele weg afgelegd en ben ik nog steeds aan het ontdekken. Want wat is nou Feminine Red Power? Gezien de vragen die ik hierover krijg heb ik besloten om, middels het schrijven van blogs, jullie mee te nemen op deze reis. Want een reis is het. De blogs schrijf ik vanuit mijn eigen perspectief, ervaringen, en de dingen die ik hoor, meemaak en lees.
Heb je zelf iets toe te voegen of een ervaring? Deel dit dan onderaan bij de comments.

Eerst nu de context scheppen.

Waarom Feminine Red Power?
Wat ik om mee heen zie is dat we in een masculiene overdrive leven, gericht op controle, resultaat, korte termijn oplossingen, powerplay en het willen voldoen aan verwachtingen. Dit veroorzaakt bij velen stress, dat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. We zijn doorgeslagen in deze gekte. Ik zie dat met name vrouwen hiermee worstelen. Niet zo gek, als je je bedenkt waar we historisch vandaan komen en waar we nu staan.
Vrouwen waren de verzorgers, moeders en verleiders en bleven thuis. Toen kwam de feministische beweging. Dit heeft ervoor gezorgd dat we konden stemmen, studeren en werken. Op het moment dat vrouwen de werkvloer betraden zijn zij, zonder dat zij het beseften, de masculiene kwaliteiten gaan omarmen om een plek te veroveren en zich staande te houden in het mannenbolwerk. Deze kwaliteiten worden in de Westerse maatschappij ook zeer gewaardeerd. Echter, gezien de hoge eisen, de ratrace waarin we leven, de bewustwording van de voetprint die we achterlaten en de omvangrijke problemen wereldwijd, is er nu behoefte aan ander leiderschap, ook gebaseerd op feminiene kwaliteiten. Hierin kunnen vrouwen een belangrijke rol spelen, mits ze niet gaan acteren als WoMan, maar als Leading Lady.

Ik vind dit een interessant gegeven, waarbij ik mezelf regelmatig de vraag stel:
“Hoe zit het bij mij en welke rol wil ik hierin spelen? Op welke wijze kan ik, bij mij en ook in mijn omgeving, de balans herstellen?” 

Op welke wijze kan ik, bij mij en ook in mijn omgeving, de balans herstellen? #femininepower #redpower Klik om te Tweeten

Waarom Feminine Red Power en wat betekent het?
Feminine: Staat voor de feminiene kwaliteiten, zoals samenwerking, compassie, empathie, creativiteit, lateraal denken en intuïtie.
Red: Tja naast dat ik iets heb met deze kleur 😉 staat het symbool voor: Leiden vanuit je hart. Liefde. Passie. Gezien worden en kleur durven te bekennen. Eigenwaarde. Geaard zijn (in het Engels klinkt het mooier: being grounded). Het roept bij mij het beeld op van de  Afrikaanse rode aarde.
Power: Je diepe innerlijke verlangen. De drive van waaruit je dingen doet. Je kracht, potentieel en talent.
En Red Power staat voor de samensmelting, om de balans te herstellen. Alles wat je nodig hebt: kracht, moed, wijsheid, compassie en liefde zit al in jou.

Moeten we de masculiene kwaliteiten overboord gooien?
Zeker niet. Het gaat om de balans, jouw Red Power, net als bij yin-yang. We hebben het allebei nodig. En feminiene kwaliteiten zijn ook niet alleen aan vrouwen voorbehouden. Alleen denk ik wel dat in deze veranderende wereld vrouwen een belangrijke rol kunnen spelen om de balans te herstellen.

Triggert dit verhaal jou en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen als coach, trainer, of spreker?
Neem dan contact met me op of kijk op de website.
PS: de actie voor een uur Red Power VIP Coaching is verlengd tot 31 januari 2019! Maak gebruik van dit unieke aanbod en plan NU EEN AFSPRAAK voor een uur!
Wil je meer weten over deze actie? LEES DAN HIER.

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares