Een ijzersterke innerlijke drive, hart voor meisjes en vrouwen in Kenia en een fantastische support kring. Dit zijn slechts enkele factoren die de vrolijke, positieve en powervrouw Chantal Heutink ertoe hebben geleid om de business I-Care op te richten. Samen met een groep vrijwilligers, een team in Kenia en enkele sponsoren zorgde zij ervoor dat duizenden meisjes nu ook tijdens hun menstruatieperiode gewoon naar school kunnen. En ze is nog lang niet klaar!

Een mooi artikel door:  Lorella van der Hooft in Who Cares

Veel meisjes in Kenia missen gemiddeld vijf dagen school per maand. Dat zijn dus zo’n 60 dagen per jaar! En dat alleen maar omdat ze ongesteld zijn en het maandverband zoals wij het kennen niet kunnen betalen. Daardoor verlaten vele meisjes vroegtijdig school omdat ze het tempo niet meer kunnen bijhouden. In dan hebben we het over een land waar vrouwen sowieso al een achterstand hebben en allang blij zijn als ze überhaupt naar school mogen. Daar moet dus verandering in komen!

Net als Florence Nightingale naar Afrika
Toen Chantal dit hoorde, vond ze het moeilijk dit te geloven. “Het kan toch niet waar zijn dat meisjes niet naar school gaan in verband met hun menstruatie?!” “Het kan toch niet waar zijn dat meisjes niet naar school gaan in verband met hun menstruatie?!” Klik om te Tweetenwas haar eerste gedachte. Wel dus. Als klein meisje wilde zij al, net als Florence Nightingale, naar Sub Sahara Afrika. Toen ze als vrijwilligster op pad wilde, kwam ze via de organisatie SIW in Kenia terecht en de vrouwen die ze daar ontmoette, raakten haar diep.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL

Over Who Cares:
Whocares strijdt met daadkrachtige verhalen over ongewone acties van gewone mensen tegen de heersende harteloosheid. En de gevolgen daarvan. Om zo mensen te motiveren om zelf in actie te komen voor een betere wereld.

Naast het delen en vastleggen van inspirerende en feel good-verhalen, zet Whocares zelf ook acties op poten, zoals Vluchtelingen Koken Terug, het Marhaban t-shirt, de Unselfie-actie, Het Goedste Idee en een burgerinitatief om 2000 rondzwervende kindvluchtelingen naar Nederland te halen.

 

 

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares