“Ben jij bereid alles te doen voor jouw droom?”
Op de cover van mijn boek staat ‘op te geven’, maar ‘alles te doen’ vind ik in deze context meer van toepassing. 

Heb jij ook niet in eerste instantie de neiging om volmondig JA te roepen? Dat je keihard wilt werken, er voor wilt sparen en er dingen voor wilt doen of laten. Maar is dat écht zo? Jawel, even een gewetensvraag …. 

Ooit had ik er alles voor over om mijn kindsdroom te volgen en naar Kenia te gaan. Dus ik dacht JA, want kijk maar, ik heb toch immers het bewijs?!
Tijdens een Online Marketing Training werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt. De bovenstaande vraag is er eentje van de dagelijkse praktijk.  Als spreker en coach ben ik dagelijks bezig met mijn Red Power business. Eén van de dingen die ik wil doen, naast mijn individuele power coaching trajecten, is groepscoaching met gelijkgestemde vrouwen. Tja, en toen rees de vraag: hoe ga ik dit de wereld in slingeren?
Au, tijdens de training werd ik keihard en pijnlijk met mezelf geconfronteerd. 

Online marketing en ik hadden tot dusver geen goede relatie.
Ik bleef kijken naar al die momenten waarop het niet was gelukt in het verleden.
Mijn saboteurs bleven schreeuwen en lachte me keihard uit en langzamerhand nam de frustratie toe. Totdat de welbekende woorden, die ik ook richting anderen regelmatig uitspreek, door me heen schoten:

“Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen.”

Duh, wat moet ik hier nu mee? Ik zag mezelf stribbelen en protesteren, en dat was niet zo’n fraai gezicht 😬
Zuchtend nam ik mijn gedrag en saboteur onder de loep. 

  • Als ik blijf roepen dat ik online marketing niet leuk vind, dan is dat zo.
  • Als ik blijf zeggen dat ik er de ballen van snap en marketing mijn vak niet is, dan zal ik het ook nooit leren en hou ik een fixed mindset.
  • Als ik er met veel weerstand aan begin, hoe kan ik het leermoment en de uitvoering dan omarmen?

Ik heb een keuze:
In mijn oude verhaal blijven hangen óf het ombuigen, mijn lessons learned toepassen en de cirkel doorbreken.

Bereid zijn om ALLES te DOEN, betekent letterlijk overgaan tot actie en in de arena gaan stappen. Het betekent niet uitstellen, maar aanpakken. Taken die je niet leuk vindt of niet kunt, uitbesteden of een manier vinden om het te leren en ze te omarmen.
Het betekent ook mensen vinden die je supporten, aanmoedigen en een schop onder je kont geven als je zit te dralen of weer allerlei excuses verzint. Daarom was het, ondanks dat het bij tijd en wijle frustrerend was en weerstand opriep, fijn om met iemand als Paul Beens samen te werken, zodat ik niet meer bleef lullen, maar ging poetsen, mede aangemoedigd door de mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

En dat is wat ik ga doen; nog twee weken poetsen, om daarna ‘Elimineer Jouw Saboteur’ de wereld in te slingeren.
En jij, blijf jij lullen vandaag of ga je poetsen?
Ik ben benieuwd naar jouw droom en welke stap jij vandaag gaat zetten!
Leuk als je dit wilt delen. En nog belangrijker, hiermee zet je voor jezelf een intentie en mensen gaan er naar vragen, of je eraan houden. Dus kom maar op …

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares