Ieder jaar op 8 maart is het Wereld Vrouwendag. Deze dag staat in teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de gehele wereld. Vrouwen komen op voor hun rechten op het gebied van arbeid en kiesrecht. Op deze dag zetten we vrouwen graag in het zonnetje, ook dames in hoge posities in organisaties verdienen extra aandacht. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer corporate organisaties de stap maken naar een divers bestuur, en dat de juiste balans tussen mannen en vrouwen binnen organisatie steeds belangrijker wordt.
Van Buro Heron, door Nicole Poppelaars en een interview met Chantal Heutink

Diversiteit in organisaties
Een juiste balans tussen mannen en vrouwen op de werkvloer kan voor een beter bedrijfsresultaat zorgen. Wanneer organisaties meer diversiteit in alle lagen van de organisatie weten te realiseren, maakt dit organisaties effectiever en winstgevender. Een goede verdeling op de werkvloer evenals aan de top levert hier een positieve bijdrage aan. Dit blijkt uit een onderzoek naar diversiteit in de boardroom van Graydon. (Bron)

Feminine Red Power
Eén van de experts op het gebied van diversiteit is Chantal Heutink, Leading Lady Feminine Red Power. Chantal gelooft in de kracht van vrouwen, hun ‘Feminine Red Power’. Vanuit die kracht zijn vrouwen de changemakers om de balans bij zichzelf, op de werkvloer en in de maatschappij te herstellen. Wanneer wij ons laten leiden door ons intrinsieke kracht en hierop vertrouwen wordt onze vrouwelijke kracht ontketend. Dit leidt tot meer voldoening, plezier, arbeidsvreugde, vruchtbare samenwerkingen, hernieuwd leiderschap en het tot bloei komen van het eigen potentieel. Wij hebben haar een aantal vragen gesteld over dit relevante thema.

Lees hier het volledige interview met Chantal Heutink

Diversiteit in organisaties zorgt voor veel positieve resultaten, maar het leidt niet vanzelf tot een inclusieve bedrijfscultuur. Wat je kunt doen om een inclusieve bedrijfscultuur te stimuleren, lees je hieronder.

Een inclusieve bedrijfscultuur creëren
Met inclusie wordt verstaan dat je mensen actief betrekt bij je organisatie. Een sfeer en werkwijze waarin alle medewerkers hun talenten kunnen benutten én waar hun talenten gezien worden, is hierbij gewenst. Luisteren naar elkaars ideeën, elkaar opnemen in de groep en zorgen dat niemand impliciet of expliciet buitengesloten wordt. Iedereen zijn of haar mening telt, ongeacht de status  of positie binnen de organisatie. Creëer een gemeenschappelijk doel waar je samen aan werkt en zorg ervoor dat iedereen zich veilig voelt om zijn of haar mening te uiten. Inclusie kan veel opleveren voor organisaties. Het kan ervoor zorgen dat de eilandjescultuur verdwijnt en samenwerking gestimuleerd wordt. Inclusie is een manier van hoe je met elkaar omgaat om tot de beste bedrijfsresultaten te komen.

Over Buro Heron

 

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares