Ik had deze week een boeiend gesprek met één van onze partners. De organisatie maakte onlangs een enorme groei door en kreeg een paar mooie nieuwe opdrachten binnen. Onherroepelijk volgt hiermee een nieuwe fase voor het bedrijf, met andere rollen en verantwoordelijkheden. Ze spelen nu mee met de grote jongens.

Doordat ze zijn gegroeid, hebben ze ook een andere status gekregen. Ze spelen nu mee met de grote jongens als het gaat om het krijgen van nieuwe opdrachten. De grote jongens, met hun riante budgetten en een legioen aan mensen die tot het uiterste gaan om een deal te winnen. “Kan ik daar wel tegen op boksen?”, vroeg mijn partner zich hardop af. Kleine Calimero tegen de grote reus.

Onderbuik gevoel

Mijn partner biedt slimme communicatieoplossingen. Het bedrijf wil impact maken met de dingen die ze doen en waarde toevoegen richting de klant. Niet middels een standaard verkooppraatje, maar door het gesprek aan te gaan en oprecht geïnteresseerd te zijn. Zij maken keuzes op basis van hun onderbuikgevoel, in afstemming met de wensen van de klant. Dat maakt deze partner bijzonder.

Dit terwijl de grote jongens, zeker in de communicatiebranche, vaak komen met gelikte presentaties. Het ziet er aan de buitenkant prachtig uit, maar is het ook gemaakt vanuit passie? Met de wensen van de klant in het achterhoofd?

Wanneer ben je groot?

Als eenpitter of MKB-er kun je opkijken tegen grote bedrijven. Maar wat is groot? De hoeveelheid mensen in dienst, omzet en beschikbare tools en budget? Of groots in je eigen kunnen en de waarde die je daarmee toevoegt?

De vraag die je jezelf daarbij kunt stellen: zou ik deze grote order of opdracht überhaupt willen hebben? Dansen naar de pijpen van deze opdrachtgever en daarmee mijn eigen creativiteit laten beperken? Het lijkt zo verleidelijk allemaal, maar er is moed voor nodig om te staan voor wie je bent.

Nee

Ik heb ook een keer zo’n situatie meegemaakt. Het leek dé ultieme kans om I-Care in één keer op de kaart te zetten in een ander land. Na de nodige slapeloze nachten heb ik toch “nee” gezegd. Ik werd teveel gepusht en moest alles doen op hún voorwaarde. Daarmee zou ik enorm onder druk komen te staan. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik toen “nee” zei.

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Onlangs werd de Czaar Peterbuurt in Amsterdam uitgeroepen tot de leukste winkelstraat. Er zitten geen grote winkelketens, maar juist veel zelfstandige ondernemers met een origineel en gespecialiseerd aanbod. In het grote geweld van de multinationals is er weer behoefte aan originaliteit en persoonlijkheid. Maak jezelf daarom niet klein, maar wees groots in wie je ben en wat je doet!

Calimero

Er zijn verschillende manieren om naar Calimero te kijken. “Zij zijn groot en ik ben klein, dat is niet eerlijk” (zoals Calimero zelf zegt). Of beseffen dat jij het enige zwarte kuiken van alle andere gele kuikens bent in het kippengezin. Dat maakt jou uniek en onderscheidend. Dáár kun je gebruik van maken en de grootse en uitzonderlijkste Calimero worden die er is!

Deze blog maakt onderdeel uit van de reeks op grensverleggers

Pin It on Pinterest

Shares