Tussen alle verhalen, impact en cijfers van de coronavirus door, beschrijft het Dagboek van de MindF*ck de alledaagse anekdotes van en over onder andere mijn Mind(F*ck).

Ken je dat?
Je hebt je voorbereid voor een meeting, presentatie of iets dergelijks wat voor jou belangrijk is. Van tevoren check je of je niets bent vergeten. Op het moment zelf lijkt alles goed te gaan. Totdat je naderhand erachter komt dat …….. Damn! Foutje bedankt.
Wat zeg je dan inwendig tegen jezelf? ‘Mag’ jij fouten maken van jezelf en mogen dingen imperfect zijn?

Onlangs had ik zo’n ervaring.
Tegenwoordig maak ik elke week een video. Dat op zich is nog steeds een proces van trial and error. Op een zondagochtend ga ik buiten filmen. Alle benodigde attributen heb ik bij me. Het is prachtig weer, de vogeltjes fluiten en dus een ideale setting voor een buitenopname. Monter neem ik plaats aan de waterkant. Na wat opnames heb ik het gevoel: “Yes, dit kan ik gebruiken.”
Ik check het beeld, en het staat er goed op. Opgelucht verlaat ik de locatie. Het ei is gelegd en ik kan op tijd naar mijn volgende afspraak. Dat betekent dat ik pas ’s avonds de video af kan maken.

Diezelfde avond zit ik klaar om de ondertiteling te doen. En nu even voor de context: het onderwerp van mijn video is STILTE. Het is eigenlijk te hilarisch voor woorden, want alles wat ik hoor, behalve de stilte. Het wapperend en krakend geluid van de wind is hoorbaar, terwijl ik zit te vertellen hoe heerlijk de stilte is. Ja écht. Dit is voer voor mijn MindF*ck en de perfectionist in mij.
“Lekker gedaan Heutink! Fan-tas-tisch. Kon je dit niet beter voorbereiden?”
Het is een klein akkefietje. Maar uit ervaring weet ik dat mijn MindF*ck niets liever doet dan hier de hele avond over door blijven mekkeren. Eigenlijk vind ik het wel grappig, maar de perfectionist moppert. De enige manier om dit een halt toe te roepen is om letterlijk: STOP te roepen en bewust te kiezen en mijn aandacht te richten op de vraag: ‘Hoe kan ik het de volgende keer voorkomen en wat heb ik hier van geleerd?’
Het vergt wat oefening, maar het is de enige manier om weer de regie te nemen. Triomfantelijk knipoog ik naar mijn MindF*ck, deze slag heb ik gewonnen.

 

Ppppsssstt: wil jij hiermee aan de slag? Misschien is: Word Verliefd op Jouw Toekomst iets voor jou, jouw collega, medewerker of naaste uit jouw omgeving.

Pin It on Pinterest

Shares