Wat is zij (of hij) slim. Mijn MindF*ck kwam weer in allerlei gedaantes tevoorschijn. Fluisterend, dominant, ongeduldig of dan weer empathisch en ogenschijnlijk met goede bedoelingen. Ik heb haar vaak door, maar er zijn legio momenten waarop ze me te slim af is. Met name Rosa (inmiddels hebben ze een naam 😉) mijn MindF*ck Verleidster is een meesteres, doordat ze het zo onschuldig weet te brengen.

Een aantal dagen achtereen heb ik hard en gefocust gewerkt. Uit het niets komt Rosa als een meelevende vriendin tevoorschijn.
“Wat goed Chantal. Nou je mag best wel trots zijn hoor. Laat vandaag maar lekker de teugels wat laten vieren. Er zijn ook momenten waarop je rust moet nemen.”
Mmmmm, dat klinkt aanlokkelijk. En ja, bewuste AAN en UIT momenten zijn belangrijk. Maar ja, ik heb mijn agenda voor de hele week doelbewust geblokt met een aantal activiteiten, en een ochtend lanterfanteren staat daar nu niet tussen.
“Ach, je mag best wel wat langer aan de ontbijttafel zitten. Neem nog lekker een kopje thee. De afgelopen dagen ben je steeds zo vroeg opgestaan. Wees nou niet zo streng voor jezelf.”
Het klinkt aantrekkelijk. Ik neem nog een kopje thee. Lees de krant. Zie een interessant artikel. Google de betreffende ondernemer. En voordat ik het weet klik ik van het een naar het ander, terwijl Rosa me vrolijk aanmoedigt.
Verschrikt kijk ik naar de klok: 10.00 uur. Damn, ik ben erin getrapt. Ik baal. De tijd is verstreken en daar zit ik dan, nog in mijn sportkleding, te prutsen.

Was het zinvol?
Nee, behalve het artikel dat ik las over de ondernemer. Mag ik chillen? Jazeker, alleen dit was lummelen zonder dat ik er bewust voor heb gekozen. Ongemerkt liet ik me verleiden. Met een grote glimlach en schouderophalend kijkt Rosa mij aan. Alsof ze wil zeggen, je moet mij de schuld niet geven … Oef, deze dame moet ik in de gaten houden.

 

Chantal coacht ambitieuze en ambitieuze vrouwen die de Leading Lady van hun leven willen worden en spreekt onder andere over ‘Bye Bye Mindf*ck’ en ‘Op hoge hakken in Afrika’ 

Pin It on Pinterest

Shares