Het is 16.00 uur, onze Zoom call wordt opgestart. Ik kijk naar haar en zie een vermoeide vrouw.
“Zucht, er gebeurt veel. Ik weet niet of dit het goede moment is om een gesprek te voeren.”
“Laten we gewoon beginnen”, zeg ik, terwijl ik direct de ademhalingsoefening doe. Binnen rap tempo verandert de energie. Van onrust en stress tot rust en verbinding. Zodra we onze ogen weer open doen, zie ik een traan over haar wang biggelen. Ik vraag ernaar. Er is een verlangen: waardering.
Marie (niet haar echt naam) vertelt hoe haar manager vaak werk over de schutting gooit. Dat wil ze niet. Ze kan het, alleen krijgt ze er geen energie van. Haar talent ligt bij andere zaken.
“Wat maakt dat je geen nee zegt?”, vraag ik haar.
“Dan voel ik me schuldig en ik ben bang dat ze me op een gegeven moment links laat liggen.”

Oh lala, ik herken de MindF*ck die een spelletje speelt. We gaan het gesprek aan. Nu blijkt dat zij van jongs af aan een pleaser is met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En dit is zzzoooooo herkenbaar. Dit hoor ik bij veel vrouwen. Al vroeg leren we om het lieve en voorbeeldige meisje te zijn.

Kunnen we dit patroon doorbreken?
Jawel! Door eerst te herkennen wáár het vandaan komt, om het daarna een halt toe te roepen. Dat kan gepaard gaan met boosheid, verwarring of weerstand, want de MindF*ck is zeker niet bereid om zich zonder slag of stoot over te geven. Maar hoe zoet is de overwinning naderhand.
Dat bleek bij Marie ook het geval. Zij ziet nu hoe ze het anders kan aanpakken. Als Leading Lady belt ze direct na ons gesprek haar manager en gezamenlijk zijn ze tot een oplossing gekomen.

Mijn hart maakt een sprongetje. Dit is waar het over gaat. Bewustwording,  doorbreken, doen en de leiding nemen als Leading Lady. En dát is ook waar we mee aan de slag gaan tijdens het programma ‘Word Verliefd op Jouw Toekomst’.

Wil jij nee leren zeggen?
Je meer zelfverzekerd voelen? Rust in je hoofd? De Leading Lady worden?
Als katalysator, supporter en cheerleader help ik je graag, juist nu.
Heb je behoefte aan een Power Call? Boek dan hier een sessie.
Wil je direct en concreet aan de slag, kijk dan naar het programma ‘Word Verliefd op Jouw Toekomst’, Ik loop 7 weken met je mee. Je hebt nog slechts 4 dagen om je hiervoor aan te melden.

Pppsssttt, twijfel je nog. Dit is wat anderen zeggen …

Chantal is wat je noemt een echte ‘powervrouw’ maar wel een die tegelijkertijd veel warmte uitstraalt en te allen tijde bereid is met je mee te denken. Niet alleen biedt zij je een luisterend oor, haar adviezen en vragen zetten je aan het denken en dwingen je op een vriendelijke manier om in actie te komen waar je dat eerder om duizenden redenen misschien nog niet had gedaan. Bij Chantal is het glas altijd half vol. Door haar positieve insteek en mensenkennis komt ze snel tot de kern en laat zij je inzien waar jouw kwaliteiten liggen en in welke situatie je floreert. Ze kan je net dat laatste zetje geven in je denkproces ten aanzien van vragen als: waar sta ik nu? En, waar wil ik eigenlijk het liefst zijn of op welke plek komen mijn kwaliteiten het beste tot hun recht? Haar tips helpen je meer naar je gevoel te luisteren, en dragen daarmee ook bij aan een betere balans tussen werk en privé. Kortom: een hele fijne coach en sparringspartner!
Ik heb Chantal dan ook al aan meerdere mensen in mijn omgeving aangeraden.

  • Eline Gussenhoven – Openbaar Ministerie

 

Pin It on Pinterest

Shares