De mind, ach wat een slim instrument. Maar ach ….. die MindF*ck, wat kunnen we ons voor de gek houden, keer op keer. Waardoor we gaan twijfelen, dingen niet doen, ons onzeker voelen of angstvallig vasthouden aan rituelen en patronen, simpelweg omdat we het gewend zijn of omdat het eng is om dingen anders te doen. Tja, en dat is wat de Mind onder andere doet: het wil ons veilig houden.

Met dit dagboek neem ik jullie mee op reis. In de wondere wereld van mijn MindF*ck.
De lessen die ik leer. De inzichten die ik krijg. De MindF*cks die me voor de gek houden. Maar ook verhalen en anekdotes die ik hoor van andere mensen. Laat je inspireren 😉
Eén ding heb ik in de loop der jaren geleerd: je kunt ook Mind-ont-F*cken, hoe klinkt dat nou weer?! Cool toch. Okay, ’t is geen druk op de knop, je moet er wel wat voor willen doen.

De Mind Focus Mind Verleider Challenge
Anyway, heb je mijn laatste video over focus en de ‘Focus – Mind Verleider Challenge’  gezien? Zo niet, je kunt deze altijd hier nog bekijken en het formulier opvragen. Uiteraard, ik ben ermee aan de slag gegaan. Man, man, man, wat heb ik mezelf vaak betrapt op listige verleiderstrucjes van mijn MindF*ck.
Ik had mezelf voorgenomen, in het kader van de Challenge, om me voor 100% te focussen op een Webinar. In mijn geval: niet stiekem tussendoor andere dingen doen en me laten afleiden door mijn mobiele telefoon. Het Webinar was interessant, maar tijdens de diverse Q&A’s begon mijn MindF*ck in mijn oor te lispelen:
“Chantal ….. je kunt nú even kijken.”
“Joh, dit weet je toch al …..”
“Die App waar hij het over heeft. Installeer die nu, heel handig, hoef je het straks niet te doen.”
Zo ging het maar door. Mijn lichaam maakte al enigszins een beweging om mijn mobiel tóch te pakken. Met name het laatste argument vond ik heel legitiem. Inmiddels weet ik dat er zoveel energie en productiviteit verloren gaat bij elke interruptie in welke vorm dan ook. Serieus, of ik met een klein kind aan het praten was.
“Nee Chantal, nu niet. Over een paar minuten mag je kijken.”
Het viel niet mee, en het is pijnlijk om te constateren hoe vaak ik de neiging heb om stiekem tussendoor iets anders te doen. Ik blijf oefenen en troost me met de gedachte: elke verandering begint met bewustwording en een keuze.

PS: zou jij hiermee aan de slag willen en heb je behoefte aan wat meer rust en kalmte in je hoofd? Download dan hier de focus video: ‘binnen 6 minuten van onrust naar rust’

 

 

 

 

 

 

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

Pin It on Pinterest

Shares