Heb jij dat ook weleens … Je wilt iets heel graag. Een specifieke baan, opdracht, kans om te schitteren, je droom volgen of wat dan ook. En dan dient zo’n uitgelezen mogelijkheid zich aan. Hoera, hier heb je op gewacht. Vervolgens kijk je naar de vereisten en denkt:

“Oeps, ik kan niet overal aan voldoen. Dat is te hoog gegrepen. Ik heb niet uit de juiste ervaring.
Er zijn zoveel mensen die het beter kunnen.
Ik …. “

en vul de rest maar in voor jezelf. Eerlijk, wat doe je dan?

Onlangs had ik zo’n ervaring.
Het is mijn ambitie om in het buitenland te spreken. Ik zag een oproep voor een spreker, voor een congres in Chicago. Vol enthousiasme keek ik naar de specificaties van de aanvraag. Het begon opwekkend, maar naarmate ik verder las, zonk de moed me in de schoenen.

  • Heb je veel ervaring als spreker? Ja!
  • Ben je expert en/of heb je veel ervaring met een bepaald onderwerp? Jazeker.
  • En toen begon ik ‘m te knijpen.
    Heb je internationale ervaring en voor groepen gesproken met meer dan 1000 man?

‘Laat maar’, riepen mijn saboteurs direct in koor.
‘Jij bent niet de juiste vrouw voor deze klus.’
Teleurgesteld klapte ik mijn laptop dicht. Terwijl ik dat deed, ontvlamde het vuur in mij. Hoezo laat maar? Jarenlang heb ik op verschillende podia gestaan. In Nederland, maar ook in DC Washington, Oeganda en in Kenia. En terwijl ik dit allemaal de revue liet passeren, dacht ik ineens aan een event waar ik had gesproken. Een nationaal leraren congres waarbij meer dan duizenden leraren aanwezig waren. Wat nou geen ervaring?! Mijn onderwerp is lef en ík laat, in een moment van vertwijfeling, deze kans schieten omdat mijn saboteurs me klein willen houden? No way!
De laptop ging weer open en daadkrachtig heb ik de aanvraag geschreven. Heb ik de opdracht? Dat weet ik nog niet. Maar de kick en de overwinning die ik naar aanleiding van deze actie heb ervaren, is goud waard. Het zijn momenten waarop je voelt dat je tot zoveel meer in staat bent, dan je voor mogelijk houdt. Hoeveel kansen ben je inmiddels misgelopen door het niet te doen en veilig in je hoekje te kruipen? Keer op keer kun je kiezen:

Laat ik me leiden door angst, of denk ik: ‘let’s cut the crap and just do it!’

Dus, wat ga jij nu doen?
Wat heb je te verliezen, en nog belangrijker:
Wat kun je winnen door het wel te doen?

Laat ik me leiden door angst, of denk ik: ‘let’s cut the crap and just do it!’ Klik om te Tweeten

Ik ben erachter gekomen dat die saboteurs in mij, mij klein hebben gehouden. Die belemmerende overtuigingen zaten behoorlijk vastgeroest en dienden zich op de meest ongelegen momenten aan. Ik ben het gaan onderzoeken, en nog belangrijker, ermee aan de slag gegaan. Tijdens mijn speurtocht heb ik van alles en nog wat geprobeerd. Een methode bleek effectief te zijn, tapping. Door dit toe te passen kun je jouw patronen doorbreken en de intensiteit van je emotie te verminderen.

  • Ben jij die saboteurs en terugkerende patronen in je leven spuugzat?
  • Wil je ontdekken waar het vandaan komt?
  • Wil je in actie komen en echt gaan doen waarnaar je verlangt?

Dan is Ignite Your Fire iets voor jou! Met een simpele doch doeltreffende methode kun jij je stress en saboteur elimineren en helderheid creëren in je hoofd.  Stap voor stap neem ik het met je door. Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

If you want change, act.
If you don’t act, don’t expect any change. 
The choice is YOURS!

Ignite Your Fire en word de Leading Lady van je leven, werk en business

Word de Leading Lady van je leven, werk en business.

?Laat je inspireren en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Shares

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This