In het kader van mijn Feminine Power Leadership training ben ik intuïtief en actief ondernemende vrouwen aan het benaderen. Om te horen wat ze doen en hoe. En te onderzoeken of we kunnen samenwerken, elkaar kunnen helpen en/of versterken. Ik spreek hier regelmatig over en het doet daarmee appèl op mij to practice what I preach. Het levert interessante gesprekken en ontmoetingen op. Zo ook met Sacha Bol.
Als ondernemer heb ik het genoegen gehad met haar samen te werken. Voor I-Care in Kenia heeft zij een aantal keer haar kennis, kunde en commerciële drive gedeeld met mijn toenmalige team. Als een positieve wervelwind waaide zij door ons pand. 

Hypnose is niets voor mij!
Van een afstand zie ik dat zij een andere kant in zichzelf is gaan ontwikkelen. Ik word getriggerd en voel: Sacha moet ik bellen. Haar keuze voor hypnose prikkelt me. Het roept ook weerstand bij me op. Hypnose?! Dat is niets voor mij. Alsof je op een knop drukt en de bullshit bingo dan huup huup barbatruc vanzelf over is. Ik zie mezelf al op een bank liggen …
En aan de andere kant, zoiets als EFT tapping (Emotional Freedom Technique) heeft mij veel opgeleverd en ik ben nieuwsgierig.
Zou hypnose waarde toevoegen? Verdieping? Een licht kunnen werpen op ons onbewuste brein waar zoveel in ligt opgeslagen? Kan het een waardevolle toevoeging zijn voor de vrouwen die ik coach op hun weg om de Leading Lady te worden? Hoe dan? 
Bij het vinden van de antwoorden, word ik uitgedaagd om het aan te gaan. Ik ben er klaar voor om de sprong te wagen en vertrouw daarin op Sacha.

Alice in Wonderland
Ik hoef niet op een bankje te liggen, maar kan gewoon op de stoel blijven zitten. Ik luister naar Sacha’s stem en laat me dieper en dieper wegzakken naar een soort niemandsland. Op een gegeven moment sta ik voor een poort. Ik zie het helder voor ogen: een grote poort met mijn naam er op. Ik voel me een beetje als Alice in Wonderland terwijl ik de deur open. Daarachter is een doolhof met hoge heggen van buxus. Ik loop er doorheen en kom onderweg een persoon tegen die me in de weg staat. Ferm zeg ik tegen hem: “Ga weg. Het is genoeg geweest”. Vervolgens komt er nog iemand op mijn pad. Ik kijk haar met compassie aan en zie waar ze vandaan komt. Ik geef haar een knuffel en sluit vrede.
Het wordt donker. Een groot gouden licht schijnt op mijn pad. Ik loop door en zie in de verte een kasteel. Nieuwsgierig loop ik er naar toe. Tot mijn verbazing staan er ontiegelijk veel mensen op mij te wachten. Het is een bont gezelschap uit Kenia, Nederland en andere delen van de wereld. Terwijl ik naar binnen loop en op het podium ga staan, begint de menigte luid voor mij te applaudisseren. 
Huilend en diep geraakt sta ik naar hen te kijken. Jaren van mijn leven heb ik gegeven totdat ik letterlijk niet meer kon. Gegeven, met hart en ziel, maar kon ik ook ontvangen? Ik heb het altijd ‘normaal’ gevonden wat ik heb gedaan. Mijn werk en I-Care was immers mijn passie. De teleurstelling en het feit dat het uiteindelijk niet was gelukt, rekende ik mezelf hard aan.
Terwijl ik op het podium sta en alles laat indalen, voel ik dat daar de pijn zat. Tot dusver had ik mijn avontuur en mijn bijdrage daarin gebagatelliseerd en klein gemaakt. De impact zien en mijn rol daarin daadwerkelijk mogen ontvangen en voelen, in elke vezel van mijn lijf, daar had ik moeite mee. De tijd is aangebroken om in het licht te staan en het applaus in ontvangst te nemen. Ik zuig dit magische moment op. Gouden confetti dwarrelt naar beneden. Wow!

Het is pas later dat de diepe betekenis tot me doordringt. Zodra jij kunt ontvangen, claim je jouw power en eigenwaarde. Klik om te Tweeten
We kunnen zo geringschattend over onszelf en ons werk doen. Vaak vinden we dat wat we doen ‘normaal’, al heb je iets fantastisch geleverd. Met name vrouwen hebben de neiging om zichzelf weg te cijferen en voor iedereen klaar te staan.
Hoe is dat bij jou? Kun je een compliment ontvangen, of wuif je het weg? Ben je trots op jezelf en wat je hebt gedaan en/of bereikt? Kun je hulp ontvangen, of ben jij iemand die zegt: “Nee dank je, hoeft niet. Ik doe het zelf wel even!” Durf je om een salaris of prijs verhoging te vragen? Het klinkt simpel, alleen daaronder ligt een boodschap van zelfwaardering verscholen. 

Zodra jij kunt ontvangen, claim je jouw power en eigenwaarde.
Of zoals Mike Dooley (schrijver van onder andere ‘Notes from the Universe’) zegt:

“When you receive, not only do you affirm your own worthiness and open the way for more,
but you make possible even greater joys for the giver.”

Het was een unieke en boeiende reis. Heb jij behoefte om te ontdekken? Ben je bereid en heb je lef om de diepte in te gaan?

Chantal helpt succesvolle en ondernemende vrouwen bij het doorbreken van hun innerlijke blokkades en het claimen van hun Feminine Red Power, zodat zij weer de Leading Lady van hun leven worden, krachtige keuzes gaan maken en unstoppable worden. Wil jij in beweging komen en gaan doen? Je kunt een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek. 

Pin It on Pinterest

Shares