Mijn I-Care droom krijgt een vervolg. Niet door wasbaar maandverband te produceren, maar als Ambassadeur van Simavi, uiteraard op hoge hakken ;-). Daar ben ik trots op en blij mee. Zo kan ik blijven doen waar mijn hart ligt en wordt mijn boek ‘Op hoge hakken in Afrika’ aan een concreet project gekoppeld, namelijk:

Geef de meisjes vleugels. Betere kansen voor de meisjes in Malawi.

Met steun van Stichting Dioraphte beoogt Simavi met dit project de positie van meisjes tussen 10 en 16 jaar in Mulanje te verbeteren. Door hen in hun (pre-) puberteit te ondersteunen, waarin ze het meest kwetsbaar zijn. Simavi wil met dit project school absentie en kans op uitval van meisjes uit het schoolsysteem verlagen en hiermee de kans dat zij het basisonderwijs afmaken vergroten. Zij zullen beter voorbereid zijn op hun toekomst en kunnen daardoor bijdragen aan het verkleinen van de achterstandspositie van de vrouw in Mulanje, Malawi.

In samenwerking met partners, biedt Simavi op 6 scholen aan 1375 meisjes (vanaf 10 jaar) de kans om tijdens hun menstruatie gewoon door te kunnen gaan met hun leven, menswaardig en vrij van schaamte en gezondheidsrisico’s.  Meisjes krijgen de kennis, middelen en voorzieningen om hun menstruatie periode hygiënisch te managen en worden hierin door hun omgeving gesteund.

Vanaf heden gaat 2,50 euro per verkocht boek naar de meisjes in Malawi.

Ben je nog op zoek naar een boek voor de zomervakantie?
Terwijl jij lekker ligt te luieren, steun je óók nog een meisje in Malawi.
Fijn vooruitzicht toch 😉 ?!
Je kunt Op hoge hakken in Afrika HIER direct bestellen

 

Over Simavi:
Zij richten zich op twee aandachtsgebieden om kwetsbare groepen, met name vrouwen en meisjes, in staat te stellen een gezond leven te leiden, te weten:
Veilig drinkwater, hygiëne en schone toiletten (WASH). Zij ondersteunen gemeenschappen bij het verbeteren van de dagelijkse hygiëne door gebruik te maken van duurzame voorzieningen voor drinkwater en sanitaire voorzieningen.
Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Hierbij richten zij zich op alles waar een meisje vanaf haar menstruatie tot aan het einde van haar vruchtbare periode mee te maken krijgt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This